sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Juoksemista paikasta toiseen

Olipa aikamoinen viikko, juoksemista paikasta toiseen ja suunnitelmien muuttamista.

Allekirjoittaneen lukukausi pyörähti käyntiin tiistaina alkaneella espanjan kielikurssilla. Kurssi ja sen opettaja vaikuttavat hyvinkin mukavilta. Opetusolosuhteet ja -metodit vaikuttavat ensituntumalta hyvinkin kotoisilta ja toimivilta. Tuota kurssia lukujärjestyksessäni on viitenä päivänä viikossa, mutta se ei tässä vaiheessa tunnu lainkaan pahalta. Oman tiedekuntani kurssit eivät pyörähtäneet käyntiin vielä tällä viikolla, niin valitsemieni kurssien yhteensovittamisesta en osaa vielä sanoa sen tarkemmin.

Keskiviikkona oli tuo ilta, jota olimme kädet ristissä ja peukaloita pyöritellen odotelleet. Sopimistani kolmesta asuntonäytöstä meillä ei ollut ennakkoon kovin spesifejä tietoja ja olikin mukava päästä lopulta katsastamaan nuo asunnot. Ensimmäinen kolmesta asunnosta paljastui niin kutsutuksi perheasunnoksi, jossa meille tarjottiin noin 10 neliömetrin huonetta paikallisen perheen kodin sisältä. Tässä kuukausivuokran hintaan kuuluivat myös ruokailut perheen yhteisessä keittiössä. Talon emäntä lupautui myös pyykkäämään vaatteemme viikottain sekä käymään puolestamme kaupassa. Toinen asunnoista oli kohtalaisen siisti kolmannen kerroksen asunto kaupungin sykkeestä. Tämä asunto oli mukavan kokoinen, mutta hieman vanhanaikainen. Illan viimeinen asunto oli kaikista kolmesta se eniten odotettu, sillä olimme nähneet siitä muutaman kuvan. Asunto lunasti sille asetetut odotukset ja oli tarpeitamme vastaava ja varsin edullinen. Tämä asunto on juuri remontoitu, se on talon ylin asunto ja siitä on kulku kattoterassille. Päätös oli helppo tehdä ja päädyimme kolmosvaihtoehtoon.

Asuntosopimuksemme alkupäivä on ensiviikon perjantai. Tuosta päivämäärästä ja siitä faktasta, että Cádizissa alkoi juuri yksi Euroopan suurimmista karnevaalitapahtumista, johtuen kaikki hostellit ovat jo aikoja sitten buukattu täyteen. Niimpä jäimme majatalostamme asunnottomiksi kunnes pääsemme muuttamaan omaan asuntoomme. Peliratkaisumme tässä vaiheessa oli ampaista karnevaalihumua karkuun Välimeren puolelle Fuengirolaan, missä meille olikin majoitus viikoksi tiedossa. Kiitos vain majoittamisesta Hyytiset! Olikin tavallaan aika nostalgista tulla pyörähtämään täällä Fuengirolassa, sillä asuimme täällä parisen kuukautta muutama vuosi sitten.

Nyt otan iisisti, haen Suomikaupasta lisää lakua ja suuntaan katseen takaisin Cádiziin paluuseen.


Cádizin uuden kaupungin katukuvaa.

Ah, me gusta siesta!

Fuengirolan lauantai-markkinat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti