keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Fuengirolaa ja Cádizin karnevaalihumua

Viikko Fuengirolassa vierähti siivillä. Oli mukava pyörähtää vanhoilla asuinkulmilla, ostaa lakua kaupasta suomeksi, tavata tuttuja, ekskursioida Mijaksen vuoristokylään ja yksinkertaisesti ottaa ihan löysin rantein.

Evakkomatkan Cádizista mahdollisti yliopiston 10 päiväinen karnevaaliloma. Ehta gaditaano, paljasjalkainen Cádizlainen, kun ei koulussa tai työpaikalla karnevaalien aikana juuri penkkiä kuluta. Karnevaalit ovatkin paikallisille ja koko Andalusian itsehallintoalueen asukkaille yksi vuoden odotetuimmista tapahtumista. Tähän riehakkaaseen tapahtumaan osallistuikin jälleen tänäkin vuonna yli miljoona vierasta, joista toki valtaosa espanjalaisia. Cádizin karnevaalit on todellinen perhetapahtuma, sillä samoja vanhan kaupungin katuja käveleskelevät sulassa sovussa niin lapset kuin vanhuksetkin, ja kaikki pukeutuneina erilaisiin karnevaaliasuihin. Paikallisesta kulttuurista kertoo tässä kohdin paljon se, että vaikka baarit ovat täynnä ja juhlakansa juo alkoholia, niin tämä ei näy ihmisten hoiperteluna tai oksenteluna kaduilla, asiat kun näyttäisi pysyvän hyvän maun rajoissa.

Fuengirolasta Cádiziin kotiuduimme perjantaina. Heti vanhan kaupungin porttien sisäpuolelle päästyämme otimme suunnaksi asuntomme, tapasimme asuntomme vuokranantajan ja pääsinkin odotusten mukaisesti kirjoittamaan vuokrasopimusta. Allekirjoittamieni papereiden takasivut olivat täynnä pienellä präntättyjä ehtoja, tietenkin espanjaksi, mutta käsittääkseni kyse oli vuokrasopimuksesta ja juurikin tätä nimenomaista asuntoa koskien. Lyötiin vielä kättä päälle, sovittiin käytänteistä ja kannettiin loputkin matkalaukut asuntoon sisään. Uusi kotimme vaikuttaa odotuksiimme ja vaatimustasoomme nähden täydelliseltä. Tässä kelpaa asustella, kunhan saan ensin taottua päähäni, että käytetty vessapaperi kuuluu vessanpöntön sijasta roskakoriin. Muutaman päivän kokemuksella vaikuttaa siltä, että talon tavoille voi kyllä oppia.

Yliopisto avaa ovensa karnevaaliloman jälkeen nyt keskiviikkona ja espanjan kurssi jatkuukin heti silloin. Oman laitokseni varsinaiset kurssit alkanevat vielä loppuviikosta, mutta sitä ennen on vielä varmistettava yliopistolta kurssieni alkamisaikataulut ja -paikat. Aikataulut eivät vaikuttane olevan kovin kiveenhakattuja täällä Espanjan auringon alla.

Verestin muistoja ja kruisailin Fuengirolassa vanhan työmatkan.


Mijaksen vuoristokylän väritys on melko yksipuolinen.


Kärsivätköhän paikalliset nk. lumisokeudesta?


Tälläiset maisemat muistuttavat allekirjoittanutta enemmän Suomen kotikulmista kuin Espanjasta.


Täydellinen ja tyhjyyttään ammottava skeittiparkki sai jalat vipattamaan.


Cádizin vanhassa kaupungissa oli karvevaalien aikana yli miljoona juhlahumuista vierasta.


Cádizin keskustorilta saa kaiken tuoreena, tosin hieman ylihintaisena.


Uuden kaupungin Playa de la Victorian rantaviivaa riittää lähes silmänkantamattomiin.


Karnevaalien jälkeen näillä kaduilla mahtuu jälleen kävelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti